Händelserikt 2017

Vi tackar våra kunder för Kommers fantastiska utveckling

Vi vill tacka våra kunder för många trevliga möten och bra synpunkter. Vår produkt Kommers har vidareutvecklats kraftigt under året och vi gläds när vi får hurrarop från våra kunder. Er återkoppling är ovärderlig, det går alltid att göra mjukvaror bättre och vi vidareutvecklar kontinuerligt.

Den nya lagstiftningen inom offentlig upphandling innebar en hel del utmaningar för vår utvecklingsavdelning vad gäller att skapa en användarvänlig lösning på ett inte så användarvänligt regelverk. Det mesta var dock avklarat redan 2016 så vi var igång direkt efter nyår med nya tidplaner, processer, lösning för ESPD och Dynamiska inköpssystem. Det är glädjande att se att dessa används och fungerar som tänkt.

Under sommaren lanserades Kommers Shop, en ny ”webbshop” som även är en ingång, en kommunikationskanal, för beställarna i organisationen för både artiklar, orderformulär och avtal. Vår kund Svevia har bidraget mycket till denna utveckling. Alldeles nu lanserar vi optionen Kommers Avropa.se, en lösning för att hämta ramavtal direkt från Kammarkollegiet via en direktintegration.

Antalet användare som utnyttjar strukturerad upphandling och utvärderingsmetoder har ökat lavinartad och det är jättekul att se att Kommers verkligen utnyttjas. Vi samlar på oss alla synpunkter men vi kan inte alltid tillfredsställa alla önskemål på en gång. Vi är flexibla och om en kund är med och finansierar utvecklingen så går det ofta att lösa. Vår policy är att generell funktionalitet som finansieras av en kund görs tillgänglig för andra kunder, så det blir ett givande och tagande. En kund som bidragit extra mycket under året är utan tvekan Inköp Gävleborg som vi har ett mycket nära samarbete med.

Under våren 2018 kommer GDPR att vara en viktig fråga och vi hoppas att vårt ”privacy-by-design- projekt” ska gillas av våra kunder och underlätta de egna åtagandena.

Fler namnkunniga kunder

Under året har Primona välkomnat flera nya, spännande och namnkunniga kunder t.ex. European Spallation Source (ESS) som är en europeisk flervetenskaplig forskningsanläggning där världens mest kraftfulla neutronkälla nu byggs i Lund. Smurfit Kappa som är ett privat företag, en av de världsledande tillverkarna av pappersbaserade förpackningar. Inom offentlig sektor anslöt sig allt fler till vår webbtjänst Kommers eLite, bland annat kommuner som Nacka kommun, Sollentuna kommun och Upplands Väsby kommun, myndigheter som Barnombudsmannen, Brottsförebyggande rådet och Centrala Studiestödsnämnden, miljöbolag som Renova och SÖRAB. Vi ser också ökad efterfrågan hos befintliga kunder att utnyttja mer av Kommers för att hantera beställningar, direktupphandlingar, e-signering, inköpsplanering, uppdragsfunktionen m.m.

Primona vann också två prestigefulla upphandlingar som tyvärr överprövats, jag tänker då på Trafikverket och på omdömena i ESV:s ramavtalsupphandling av Upphandlingsverktyg till staten. Vi väntar med spänning på domstolarnas avgöranden i dessa ärenden, sedan snart mer än 9 månader.

Primona utvecklas och flyttar till nytt kontor

Under 2017 hade vi också nöjet att välkomna Gunilla Bohman som nyckelperson till Primona. Gunilla tillför gedigen kompetens inom offentlig upphandling, är kunnig inom logistik och en utmärkt trivselgeneral. Det går bra för Primona och alla våra medarbetare har slitit hårt och gjort ett fantastiskt arbete. Vi ser framöver behov av att rekrytera fler medarbetare inom både utveckling, marknad och för kundsupport. Vårt kontor på Kungsgatan 35 som länge varit en trotjänare räcker inte längre till så vid nyår flyttar vi till ett nytt kontor med lite mer utrymme, även denna på gångavstånd från Stockholms Centralstation. Den nya adressen är:

Primona AB
Fleminggatan 20
112 26 Stockholm

Vi tänker på de som inte har det så bra

När man har fullt upp och det går bra är det lätt att glömma att alla inte har det så bra. Jag tänker då framförallt på de tusentals som skadas och dödas i oroshärdar som Syrien och i Rakhine i Myanmar. Primona skänker därför en slant till Läkare utan gränser och skickar inga julkort.

Med det vill vi alla medarbetare på Primona och jag önska våra kunder, samarbetspartner och leverantörer en riktigt

God Jul och Gott Nytt År!

Göran Tysk
VD

 

 

Aktuellt

Primona önskar användare, kunder och samarbetspartners en Glad Påsk!

Upphandling och inköp har aldrig varit lättare

Med inköpssystemet Kommers hjälper Primona offentliga och privata organisationer att få kontroll och effektivisera sina upphandlingar, leverantörsavtal och beställningar – från behov till faktura. Kommers gör det lätt att handla rätt.