Primona växer snabbt i Norrbotten

Antalet kunder i vårt nordligaste landskap Norrbotten har ökat snabbt för Primona. Det är ingen medveten strategi utan sannolikt ett resultat av att Kommers är i ropet.

Primona’s Marknadschef Ragnar Lindholm ger följande analys: ”Det visar hur djungeltrumman fungerar och hur viktigt det är att sköta om sina befintliga kunder, då de är dina bästa säljare”

En av de första att välja Kommers i Norrbotten var det statliga bolaget Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag, mer känd som gruvan LKAB. Med sina kontor i bland annat Gällivare, Kiruna, Luleå och Narvik upphandlar LKAB alla typer av förnödenheter, tjänster och entreprenader. För detta används Kommers eNterprise och en egen ”LKAB leverantörsportal”. Systemet rullades ut under 2012 men har sedan fått många nya funktioner.

Under vintern 2014/2015 upphandlade Piteå kommun ett nytt upphandlingsverktyg med avtalsdatabas där avtal tecknades i april 2015.

Ungefär parallellt upphandlade Luleå kommun också ett upphandlingssystem med avtalsdatabas, vilket resulterade i att kommunen bytte till Kommers eLite med avtalsstart i juni 2015. I avtalet ingick även ett antal kommunala bolag som Kronan Exploatering AB, Lulebo, Luleå Energi, Luleå Hamn AB, Luleå Lokaltrafik och Luleå Renhållning AB.

Följande vinter upphandlade Luleå Tekniska Universitet ett upphandlingssystem där beslut togs i mars 2016. Kommers eLite rullades ut under juni 2016.

Ungefär våren 2016 upphandlade även Bodens kommun ett nytt upphandlingssystem där avtal tecknades i april 2016 med utrullningen har skett successivt under sommaren 2016.

Alla dessa kunder har bytt från andra system. Frågan nu är bara, vem blir nästa Kommers-kund i Norrbotten?

Aktuellt

Primona önskar användare, kunder och samarbetspartners en Glad Påsk!

Upphandling och inköp har aldrig varit lättare

Med inköpssystemet Kommers hjälper Primona offentliga och privata organisationer att få kontroll och effektivisera sina upphandlingar, leverantörsavtal och beställningar – från behov till faktura. Kommers gör det lätt att handla rätt.